Schapengaas
Schapengaas is gemaakt van verzinkte ijzerdraden en wordt o.a. gebruikt voor het afrasteren van een weiland met schapen. Het gaas bestaat uit rechthoekige, 15 cm brede gaten die naar onder toe smaller worden. Dit om te voorkomen dat de schapen hun kop er door steken en ook om lammeren binnen te kunnen houden. Als een perceel afgerasterd moet worden voor vee/wild, wordt meestal een ander type gaas gebruikt. Het verschil zit in de mazen, deze zijn dan van gelijke grootte. Het gaas bestaat uit lange horizontale draden met daartussen verticale stukjes draad, waarvan de uiteinden om de horizontale draden gewikkeld worden. Het gaas wordt in verschillende hoogtes gemaakt. Normaal gesproken worden de palen h.o.h. 3 meter uit elkaar geplaatst, dit wordt gedaan om bestand te zijn tegen extreme omstandigheden.
Indien men dit wenst, kunnen we de afstand vergroten tot een h.o.h. afstand van 10 meter. Deze afstand is haalbaar door de specifieke eigenschappen van het gaas, en doordat het gaas machinaal afgerold en gespannen wordt. De palen worden ten alle tijden aan de buitenkant van het raster geplaatst om te voorkomen dat het vee het gaas kan losduwen van de palen.
  • Opbouw raster: hoogte variĆ«rend van 80 cm tot 200 cm
  • Palen: Robinapalen 10/12x160-300 cm naar gelang de hoogte van het gaas.
  • De palen worden circa 60-80 cm de grond in geheid. De palen staan h.o.h. 300 cm geplaatst.
  • Op de hoekpunten wordt de afrastering geschoord met robinapalen 10/12x250
  • Gaas: Ursus Heavy schapengaas, hoogte 80-200cm
  • Draden: eventueel kan de afrastering worden uitgevoerd met een puntdraad, deze wordt dan 5 cm boven het gaas gespannen. Dit voorkomt dat het vee het gaas naar beneden drukt.
  • Toepassing: erfafscheiding, schapen, vee, wild enz.
Contact graag

Foto's schapengaas

1
1
1
1
1
1
1
1

Nieuws

Volg ons op:

Aanmelden nieuwsbrief