Dassengaas
Van der Linden Groen BV realiseert technische voorzieningen ter bescherming van de fauna. Door vakkundige aanleg van wildpassages en geleidende rasters, worden wildaanrijdingen en verkeersongevallen voorkomen. Tegelijkertijd kunnen diverse diersoorten veilig tussen verschillende leefgebieden migreren, of het nu gaat om edelherten, reewild, zwartwild, dassen, otters, kleinwild, of amfibieën en reptielen.
De uitvoering van Kleinwild/amfibie combiraster
  • Opbouw: Robinia palen 10/12x180 met daarlangs kleinwildgaas (zink – aluminium -gecoat) en groene/zwarte hdpe - kunststof platen.
Een dassenraster bestaat uit stevig, relatief kleinmazig gaas. Het gaas wordt circa 20 cm ingegraven en vervolgens 30 cm horizontaal omgezet naar de wildzijde ter voorkoming van ondergraving. Voor de verfraaiing kan er beplanting naast het raster gezet worden, alleen moet men erop letten dat deze niet tekort op het raster staat anders zou het wild, via de beplanting, alsnog over het raster kunnen komen. Ook worden de palen aan de buitenkant van het raster geplaatst, om te voorkomen dat de dieren er overheen kunnen klimmen en dat de dieren het raster van de palen los kunnen duwen.

De uitvoering van Dassenraster of Kleinwildraster
  • Opbouw: Robinia palen 10/12x180 en Casanetgaas
  • Een eventuele stroomdraad (op afstands-isolatoren) biedt bescherming tegen vee.
  • Rasterhoogte ca. 125 cm
Contact graag

Foto's dassengaas

1

Nieuws

Volg ons op:

Aanmelden nieuwsbrief