Bosbouw
Een revolutionaire techniek
Een van de hoofdactiviteiten van Van der Linden Groen is het verwijderen van groot- en kleinschalig groen. Ongeacht de plaats, de grootte of het aantal bomen, kunnen wij deze op een verantwoorde manier verwijderen. Hiervoor hebben we goed opgeleid personeel, het juiste materieel en jarenlange ervaring. Voor het rooien van de kleinere bomen of struiken en het knotten van bomen, hebben we een hydraulische takkenschaar ter beschikking. Deze is bevestigd aan een midigraver en knipt de boom of tak af, houdt deze vast, en legt hem meteen op de juiste plek. Hierdoor verloopt het verwerken van het gerooide hout veel sneller.
Het verwerken van hout kan op verschillende manieren gebeuren:
  • Voor takhout en stamhout gebruiken we de Morbark 30/36 versnipperaar, die tot een diameter van 55 cm kan verwerken
  • Takhout of jonge opslag wat ter plekke mag blijven liggen, kunnen we verwerken met onze FAE bosklepelfrees. Deze bewerkt tot een diepte van 10 cm en is ook ideaal voor het verkleinen van gerooide stobben.
  • Als het om takhout, stronken en dergelijke gaat, gebruiken we een Morbark 3600 Woodhog schredder. Deze kan tot een diameter van 70 cm verwerken.
Na alle uitgevoerde rooiwerkzaamheden, kunnen we het geheel frezen met onze Meri Crusher tot een diepte van 25 cm. De grond is dan klaar om aangeplant of ingezaaid te worden.

Hout zit boordevol energie, dit is een vorm van warmte-energie. Wij beschikken over een machine die het hout verwerkt tot chips (snippers). De gemaakte chips worden al volop geleverd aan verbrandingsovens van stadsverwarmingen in Nederland en Duitsland.
Contact graag

Foto's bosbouw

1
1
1
1
1

Volg ons op:

Nieuws

Referentie bosbouw

Bekijken

Aanmelden nieuwsbrief